Președintele Senatului

Stimați colegi,

Anul 2020 este un an aniversar în care comunitatea noastră academică și medicală celebrează 75 de ani de la înființarea Universității de Medicină și Farmacie din Tg.Mureș, 75 de ani marcați de o creștere constantă și sănătoasă a vizibilității și a ponderii activității în peisajul academic medical național și internațional.

Este anul în care Noul Senat al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie  George Emil Palade Tg.Mureș pe care am onoarea sa îl conduc are misiunea de a crea cadrul și de a susține împreună cu Consiliul de Administrație acest drum pe care îl dorim cu toții a fi în continuare pe același trend ascendent.

Este în același timp un an al marilor schimbări și provocări, la a căror inălțime suntem obligați să ne ridicăm pentru a le depăși, noi toți cei care gândim și simțim în spiritul universității noastre.

Îl consider anul care marchează o nouă etapă a invățământului universitar târgumureșean care se constituie într-un puternic pol al științei și cunoașterii universale atât în domeniul medical/farmaceutic cât și în celelalte segmente ale activității academice, drept, economie, inginerie, știinte și litere, studii postuniversitare.

Este un an al reconcilierii, în care, în pofida viziunilor diferite asupra căilor de dezvoltare și modului de acțiune, toți membrii comunității noastre academice, inclusiv studenții trebuie să ne concentrăm asupra elementelor care ne unesc mai degrabă decât asupra lucrurilor care în mod inevitabil ne despart.

Universitatea noastră este la finalul unei etape și in același timp la început de drum.

Obiectivele sunt clare, la conducere se află  o echipa tânără, energică și competentă care asigură funcționarea acestui mecanism delicat și complex care reglează componentele existenței unei universități, printr-un efort care trece de multe ori neobservat și prin decizii care nu rar pot să producă antipatie și comentarii nefavorabile.

Universitatea ne-a fost tuturor “Alma Mater”, umbrelă și haină de vreme rea în toate etapele de dezvoltare profesională și personală, ne-a ajutat să ajungem ceea ce suntem.

Parafrazând un celebru discurs, consider că a sosit acum momentul să ne gândim la ceea ce putem face noi pentru Universitate mai degrabă decât la ceea ce poate face Universitatea pentru noi.

PROF DR SUCIU HORATIU
PRESEDINTELE SENATULUI