Outgoing Students

Ce înseamnă să fii student Erasmus?

● Studiezi cel puţin un semestru la o universitate participantă la programul Erasmus+, cu care UMF Tîrgu Mureș are încheiat un acord bilateral, sau efectuezi un stagiu practice de 2 luni sau mai mult într-o universitate sau o instituție care desfășoară activități practice în domeniul medico-farmaceutic.
● Primești o bursă al cărei cuantum este în funcție de durata mobilității. Aceasta este o bursă de cofinanțare și se acordă în Romania (UMF Tîrgu Mureș).
● Toți studenții sunt încurajați să experimenteze un sejur de studii sau de practică  în străinătate pe durata studiilor. Pentru aceasta UMF Tîrgu Mureș  acordă o asistență financiară suplimentară bursei Erasmus. 
● Nu plătești taxe de înmatriculare, şcolarizare și evaluare la universitatea la care efectuezi mobilitatea.
● Ți se recunosc integral studiile sau stagiile efectuate în străinătate care sunt cuprinse în Learning Agreement sau Traineeship Agreement, conform regulamentului de recunoaștere a studiilor.
● La întoarcere, depui un raport de activitate, însoțit de certificatul de prezență, și, după caz, de foaia matricolă (Transcript of records), cu notele și numărul de credite obținut
● Poți fi selectat de mai multe ori pentru o bursă Erasmus de studiu sau de plasament, dar durata totală a acestora nu poate să depăşească 24 luni pentru programele de studii medicină, medicină dentară și farmacie, respectiv, 12 luni pentru programele de studii de licență de 3 ani.


Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a obține o bursă Erasmus?

● Să fii student la o universitate participantă în programul Erasmus (student înseamna inclusiv să fii înscris la master sau doctorat)
● Să nu fii restanțier în anii universitari încheiaţi și să ai rezultate bune
● Să fii selectat de universitatea ta pentru o bursă Erasmus

MESAJ AIESEC

AIESEC este o organizaţie internaţională prezentă în mai mult de 120 de ţări, al cărei scop este dezvoltarea abilităţilor de leadership în rândul tinerilor prin inţiative de exchange internaţional şi proiecte sociale.

În Mureş, AIESEC există de mai mult de 17 ani şi la momentul actual lucrăm alaturi de 30 de tineri pentru îndeplinirea obiectivului de dezvoltare durabilă nr. 3, “Good health and well being”, în oraşul nostru şi în lume.

Deoarece ştim cât de importantă este pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, dezvoltarea studenţilor, am început să lucrăm împreună cu Biroul de Relaţii Internaţionale, astfel putem oferii peste 150 de oportunităţi studenţilor UMF de  a-şi dezvolta abilităţiile într-un mediu multicultural prin proiecte sociale care combat problemele de sănătate.

Sunteţi interesaţi să deveniți un Global Volunteer in Turcia, Grecia, Italia, Ungaria și multe alte țări?
Intrați pe site-ul nostru și aflați mai multe despre oportunitățile oferite de noi:
http://aiesec.ro/studenti/voluntariat-international/

Contact: Ioana Jeler mail: ioana.jeler@aiesec.net telefon: 0751894332