Muzeul Universității „George Emil Palade” vă invită la Noaptea Muzeelor!

Muzeul Judeţean Mureş organizează, în perioada 14 - 15 mai 2022, a XVI-a ediție a Nopții Muzeelor și se alătură astfel evenimentului Noaptea Muzeelor din Europa. „Anul acesta, Noaptea Muzeelor la Muzeul Județean Mureș se extinde pe două zile, în două localități ale județului Mureș - Târgu Mureș și Călugăreni, cinci spații muzeale, alte 20 de locații partenere și cu multe momente de colecție pregătite pentru ediția din acest an”, transmit organizatorii.

Sâmbătă, 14 mai 2022, spațiile muzeale și spațiile partenere din orașul Târgu Mureș vor fi deschise în intervalul orar 11:00 – 02:00, iar duminică, 15 mai 2022, vizitatorii vor fi întâmpinați cu un program special în Parcul arheologic de la Călugăreni, în intervalul orar 11:00 – 16:00.

Cei interesați sunt invitați să redescopere orașul Târgu Mureș și județul Mureș vizitând cele 5 spații muzeale deschise: Palatul Culturii și Galeriile de Artă, Palatul Toldalagi din Piața Trandafirilor, nr. 11 – sediul Secției de Etnografie și Artă Populară, clădirea muzeului din Cetatea Târgu Mureș – sediul Secției de Arheologie și Istorie, clădirea secundară a muzeului de pe Horea, nr. 24 – secția de Științele Naturii și Pavilioanele TIME BOX și Parcul arheologic de la Călugăreni, com. Eremitu – sediul Centrului de Cercetare a Limesului Roman.

Muzeul Universității „George Emil Palade” propune tururi ghidate cu acces gratuit la Expoziția permanentă a universității și la Expoziția de carte veche și manuscrise din colecția Bibliotecii UMFST. Tururile vor fi în limbile română, maghiară și engleză, după următorul program:

           - Limba română - ora 11:00
           - Limba engleză - ora 13:00
           - Limba maghiară - ora 15:00
           - Limba română - ora 17:00
           - Limba maghiară - ora 19:00
           - Limba engleză - ora 21:00

Pentru ghidaje este necesară înscrierea prealabilă pe adresa de e-mail: muzeul.universitatii@umfst.ro, până pe 13 mai, ora 20:00.

Sediul Muzeului „George Emil Palade” este situat în Cetatea Medievală, Bulevardul Cetății, Clădirea Manutanței, etaj 1.