Conferința Internațională ICM 2021

Ministerul Educației din România, în parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Transilvania” din Brașov, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș organizează, în perioada 25-27 noiembrie 2021, în cadrul proiectului strategic de dezvoltare a carierei didactice „Profesionalizarea carierei didactice - PROF” - ID proiect: POCU/904/6/25 /146587 Conferința Internațională - ICM 2021 ( International Conference on Mentoring in Teacher Education and Professional Training ).

Scopul principal al acestei conferințe este înființarea unui forum de dezbatere care să permită schimbul de bune practici privind mentoratul de carieră didactică și de practică pedagogică, ca parte a formării inițiale, dar și ca o componentă a dezvoltării profesionale continue. Totodată, acest eveniment ştiinţific important are menirea de a analiza posibilitățile de susținere a dezvoltării unei cariere atractive și motivante pentru viitorii profesori. Organizatorii îşi propun să ofere participanților oportunitatea de a afla mai multe informații cu privire la rolul și responsabilitățile mentorilor, la pregătirea sau expertiza lor specifică, la recrutarea și evaluarea lor, pentru a facilita o mai bună înțelegere a esenței mentoratului în educație.

Conferința se adresează specialiștilor implicați în formarea profesorilor, profesioniști din învățământul superior, cercetători în educație, mentori, directori de școli, reprezentanți ai instituțiilor de formare a cadrelor didactice.

Lucrările din cadrul conferinței vor fi prezentate în limba română și engleză. Traducerea din limba română în limba engleză va fi asigurată doar pentru oaspeții străini. Conferinţa se va desfăşura la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Cei interesați se pot înregistra până în data de 17 noiembrie 2021 completând formularul de înregistrare, disponibil aici .

Ca urmare a situației epidemiologice la nivel internațional determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, conferința se va desfășura online. Pentru mai multe detalii accesați pagina oficială a conferinței.