Progresele medicinei de laborator, prezentate în cadrul Conferinței Naționale a Asociației de Medicină de Laborator din România

Asociația de Medicină de Laborator din România (AMLR) anunță desfășurarea, în perioada 25 – 27 mai 2022, a Conferinței Naționale a Asociației de Medicină de Laborator din România, cu participare internațională, o manifestare științifică cu tradiție organizată în colaborare cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade" din Târgu Mureș,  Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu" din Cluj Napoca, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila"  din București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa" din Iași și Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș" din Timișoara, având ca societăți profesionale partenere Societatea Română de Microbiologie și Societatea Română de Hematologie.

Potrivit organizatorilor, conferința va avea loc în format hibrid. „Pentru a ne asigura că respectăm măsurile în vigoare, se vor pune la dispoziție 150 de locuri cu prezență fizică, participanți ce dețin certificat verde. Ne pare rău că nu putem organiza acest eveniment pentru toți cei doritori să participe și îi așteptăm cu drag pe cei care nu vor veni fizic să ni se alăture online, unde nu există limitare de locuri", se arată pe site-ul conferinței.

Manifestarea științifică reprezintă o bună oportunitate de prezentare a rezultatelor cercetărilor, precum și a progreselor în domeniile de vârf ale medicinei de laborator. Rezumatele vor fi publicate în Revista Română de Medicină de Laborator (indexată Clarivate Analytics, cu factor de impact).

„Rezultatele laboratorului clinic contribuie în foarte mare măsură la luarea deciziilor medicale, la stabilirea ghidurilor și protocoalelor clinice, iar progresele în domenii de vârf ale medicinei de laborator (biologie moleculară, genetică) au impact în conduita clinică. Printre obiectivele AMLR se numără stabilirea unor rețele de comunicare între profesioniștii care lucrează în laboratoare medicale, implementarea tehnicilor avansate de diagnostic, stabilirea unor standarde exigente de calitate pentru munca de laborator. Expoziția de echipamente, reactivi și consumabile de laborator, precum și workshop-urile organizate de companii vor contribui la crearea unei atmosfere de lucru interactive", au transmis organizatorii conferinței.

Evenimentul este creditat cu credite EMC de către Colegiul Medicilor din România și de către Ordinul Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor în Sistemul Sanitar din România.

Informații despre tematică și program se pot obține accesând site-ul conferinței: https://amlr.medical-congresses.ro/.