Istituto Italiano di Cultura

Dragi prieteni,

 

din 22 aprilie vă dăm întâlnire cu o nouă serie de filme italiene în streaming! În fiecare joi, între orele 20 și 24, pe platforma www.mymovies.it/live/truecolours/ , folosind un link și un cod de acces care va fi publicat în fiecare săptămână pe site și pe pagina noastră de Facebook, veți putea viziona , doar pe teritoriul României , filmele în program, subtitrate în limba română. Această parte a ciclului va include patru filme clasice de neuitat care aduc un omagiu cinematografiei italiene din a doua jumătate a secolului al XX-lea.

Calendarul include:
22 aprilie : Cât de mult ne-am iubit (1974) de Ettore Scola, cu Nino Manfredi într-una dintre cele mai îndrăgite interpretări ale sale, pentru a ne aminti că anul acesta marele actor ar fi împlinit 100 de ani.
29 aprilie : Parfum de femeie (1974) de Dino Risi, o dramă - deghizată într-o comedie - a singurătății, avându-l ca protagonist pe Vittorio Gassman, în rolul amar al unui personaj ursuz, neobișnuit și extrem de complex.
6 mai : Bianca (1977) de Nanni Moretti, care joacă și rolul principal, un film delicat și grotesc care ne-a dăruit câteva scene devenite epice, precum cea în care Nanni Moretti mănâncă Nutella dintr-un pahar imens pentru a combate anxietatea.
13 mai : Terasa (1980) de Ettore Scola, cu Ugo Tognazzi și Marcello Mastroianni, o comedie care oferă multe idei de reflecție și critici la adresa societății, a cărei acțiune se desfășoară pe o terasă romană, unde se întâlnesc vechi prieteni și colegi, oaspeți ai unei familii din marea burghezie.

Păstrați-vă liberi joia seara! Vă așteptăm online!

Joia la film- ediție online