Festivitatea de deschidere a anului universitar 2022-2023

În contextul actual al edificării unui model intelectual pentru lumea contemporană, promovarea valorilor fundamentale ale educaţiei, culturii, ştiinţei şi moralei, devine un necesar exerciţiu de conştientizare. Dragi studenți, Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior” din cadrul Universităţii de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Tîrgu Mureș îşi  deschide din nou porţile spre a vă cuprinde în timpul ei, veşnic tânăr!  

Vă invităm luni, 19 septembrie, ora 13.30 în Aula Magna, strada Nicolae Iorga nr. 1, pentru a spune PREZENT într-un anotimp care va păstra pentru totdeauna spiritul vostru entuziast, curiozitatea neobosită a cunoaşterii. 

Vă dorim tuturor ca în acest an universitar să vă deschideţi sufletul speranţei, bucuriei şi încrederii în tot ce este mai bun şi mai frumos. Să priviţi înainte cu încredere, în speranţa că drumul ce se deschide în faţa voastră va fi presărat cu împliniri. Vă dorim să aveţi parte de frumos şi cunoaştere, de prietenie şi de prosperitate, succes şi fericire, de onestitate şi credinţă!

FESTIVITĂȚI 2022

Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior” în sărbătoare... O celebrare a valorilor şi a reuşitelor, a reuşitelor acestei facultăți, de ieri, dar şi de astăzi.  

Pentru studenți, facultatea este ca o cetate cu ziduri groase, dăltuite în arhitectura veacurilor trecute, un fel de ”axis mundi” care face legătura între Pământ și Cer, un loc sacru de popas și o răscruce spirituală, în evoluția personală a celor care aleg să se întâlnească aici. Educația este singurul element de permanență și continuitate care face legătura între Trecutul sacru și Prezent, pentru a anticipa Viitorul. Suntem o facultate în care studenții şi profesorii cresc unii lângă alţii, dezvoltându-ne sub semnul culturii, sub semnul ştiinţei şi mai ales, sub semnul valorii, prin dăruire, prin talent şi prin conştiinţa apartenenţei la o colectivitate atât de înzestrată.

Ziua absolvirii facultății aşează în sufletul fiecăruia dintre noi emoţie şi bucurie, este o zi care rămâne unică prin frumuseţea şi incandescenţa pe care le degajă. Vă felicităm, dragi absolvenţi ai Facultății de Științe și Litere Petru Maior, promoţia 2022, pentru reuşitele voastre, pentru bucuria ce vine odată cu ele, pentru frumuseţea spiritului vostru tânăr, pentru că aţi mai pus o cărămidă la acest minunat edificiu care este facultatea noastră.

Dragi absolvenți, păstraţi anii de facultate ca timpul cel mai frumos al tinereţii voastre, un timp pe care l-aţi cucerit pentru totdeauna! Noi vă dorim ca timpul vostru de acum să fie al reuşitelor şi al bucuriilor. Fiţi asemenea corăbiilor ce cuceresc orizontul, fără a fi vreodată în derivă. Vă dorim să nu vă părăsească spiritul vostru frumos și unic, oriunde veţi fi!

 

Pentru a sărbători împreună acest minunat moment al devenirii voastre, vă invităm în data de 27 iunie, ora 12, în Aula Magna, strada Nicolae Iorga 1.

 

În cadrul acestei ceremonii vor fi acordate diplome în semn de apreciere pentru rezultatele deosebite, pentru dedicare și consecvență în împlinirea unui parcurs academic remarcabil.