Lansare de carte "DILEMELE MODERNITATII INTR-UN ORAS TRANSILVAN"

”Premiul anual de istorie al Forumului Rațiu”

„Dragi studenți ai domeniului de studii Istorie (licență și masterat), vă informăm și totodată încurajăm să aplicați pentru ”Premiul anual de istorie al Forumului Rațiu” (https://ratiuforum.com/history-prize/), inclus în programul dedicat predării istoriei (https://ratiuforum.com/history-teaching-programme/).

Autorul celei mai bune lucrări de cercetare va fi premiat cu un grant de 350 Euro, iar articolul va fi publicat pe website-ul Rațiu Forum și promovat în rețelele forumului.

Termenul de depunere: 20 aprilie 2023.

Programul ”Rațiu Forum Teaching of History” este un proiect de trei ani care constă într-o serie de workshop-uri online și offline, desfășurate în perioada 2021 - 2023 la Turda, Transilvania, la Centrul Democrației Rațiu. Atelierele urmează o strategie elaborată de LSE IDEAS, care se bazează pe analiza unui atelier pilot desfășurat la Turda în februarie 2020, la care au participat 20 de profesori de istorie din 9 județe ale României, care au solicitat ateliere de lucru ulterioare.

Mult succes tuturor aplicaților! #rațiuforum #studentlaumfst #fsl #fslumfst

L’Oreal - cometitie studenti

Cu mare bucurie anunțăm parteneriatul universității noastre cu brandul L’Oreal. Un parteneriat care le oferă studenților UMFST posibilitatea de a se înscrie, începând cu acest an, la competiția internațională BRANDSTORM. Desfășurat în peste 65 de țări și ajuns deja la a 31 ediție, evenimentul le oferă participanților posibilitatea de a prelua rolul de Project Management și de a inova prin ideile lor.

Din 28 noiembrie L’Oreal a deschis platforma pentru înscrieri pentru ediția BRANDSTORM 2023. Diferența face că anul acesta, competiția revine cu o valoare adăugată!

Ce presupune mai exact această valoare adăugată?

Începând cu ediția BRANDSTORM 2023, toți studenții/participanții vor avea oportunitatea de a obține un certificat oficial care le va recunoaște contribuțiile și efortul investite în cadrul competiției. Acest certificat poate să reprezinte un boost semnificativ în cariera lor profesională, îmbunătățindu-le atât CV-urile cât și profilele de viitori candidați.

În ceea ce privește misiunea BRANDSTORM 2023, totul pleacă de la „Crack the new codes of Beauty”. Ca și în anii anteriori, echipele vor fi formate din 3 membri (existand in continuare posibilitatea ca profesorii sa devina mentori), iar fiecare echipă va trebui sa dezvolte una dintre cele trei axe ale misiunii:

  • REINVENT CONSUMER ENGAGEMENT : New platforms , New services , Virtual ownership & products
  • CREATE VIRTUAL EXPERIENCES : Gaming , Social & Communities , NFT for exclusive access, to unlock XP & reward loyalty
  • CELEBRATE NEW SELF-EXPRESSION : Creators & artistry , Avatars , Diversity

TIMELINE competitie:

  • Până în data de 6 Martie: perioada de înscriere și încărcarea prezentării de 3 slide-uri + 1 minute video pitch;
  • 9 martie – Semi finala Națională
  • 30 martie – Finala Națională
  • Aprilie – Learning Hackaton pentru finaliștii naționali la nivel mondial
  • Mai – Semi finala Internațională
  • Iunie – Finala Internațională la Paris

Premiu: un internship de 3 luni la HQ L’Oreal din Franța, cu toate costurile acoperite de L’Oreal.

Pentru a avea un prim contact cu organizatorii, dar și pentru a obține informații suplimentare, în vederea înscrierii la BRANDSTORM, vă lansăm invitația de a participa vineri, 3 februarie, începând cu ora 11, la o discuție online cu reprezentații brandului L’Oreal.

Link-ul de participare: https://meet.google.com/yny-kjpx-wai

Mulțumim anticipat pentru că dați curs invitației noastre. Mult succes!

 

holocaust day

EUROPA DE LA IMPERII LA NAȚIUNI

BRANDSTORM

L’Oreal România organizează competiția internațională BRANDSTORM, dedicată studenților și tinerilor de pretutindeni, competiție care se desfășoară anual în peste 65 de țări. A ajuns deja la a 31-a ediție, fiind o competiție cu tradiție pe piața internatională, unde anual, zeci de mii de studenți au posibilitatea să preia rolul de Project Manager și să inoveze prin ideile lor.

Astfel, din 28 noiembrie s-a deschis platforma pentru înscrieri pentru ediția BRANDSTORM 2023, iar începând cu această ediție, toți studenții/participanții vor avea oportunitatea de a obține un certificat oficial care le va recunoaște contribuțiile și efortul investite în cadrul competiției. Acest certificat poate să reprezinte un boost semnificativ în cariera lor profesională, îmbunătățindu-le atât CV-urile cât și profilele de viitori candidați.

În ceea ce privește misiunea Brandstorm 2023, totul pleacă de la “Crack the new codes of Beauty”. Ca și în anii anteriori, echipele vor fi formate din 3 membri (existând în continuare posibilitatea ca profesorii să devină mentori), iar fiecare echipă va trebui sa dezvolte una dintre cele trei axe ale misiunii:

● REINVENT CONSUMER ENGAGEMENT​: New platforms​, New services, Virtual ownership & products

●  CREATE VIRTUAL EXPERIENCES​: Gaming​, Social & Communities​, NFT for exclusive access, to unlock XP & reward loyalty

●  CELEBRATE NEW SELF-EXPRESSION​: Creators & artistry, Avatars, Diversity

 

Programul competiției:

●  28 Noiembrie – 3 Martie: perioada de înscriere și încărcarea prezentării de 3 slide-uri + 1 minute video pitch;

●  9 martie – Semi-finala Națională

●  30 martie – Finala Națională

●  Aprilie – Learning Hackaton pentru finaliștii naționali la nivel mondial

●  Mai – Semi-finala Internațională

●  Iunie – Finala Internațională la Paris

Premiu: un internship de 3 luni la HQ L’Oreal din Franța, cu toate costurile acoperite de L’Oreal.

Pentru detalii extra cu privire la competiție, link-ul următor vă conduce către pagina oficială: https://brandstorm.loreal.com/en/challenges/romania

Puteți afla informații despre un alt workshop foarte util cu privire la Metaverse si Web3, workshop  care poate fi utilizat  ca material de studiu, accesând următorul link:  

https://drive.google.com/drive/folders/1AoowLP9dSmc_TO6OtS0ktvSZJ4reSLKF?usp=sharing

Partea nevăzută a unei rezervări la hotel

Programul Company Hour continuă cu companii de renume care vin să-și prezinte tehnologiile, dar și oportunitățile pe care le au pentru studenții UMFST „George Emil Palade”.

În această săptămână, workshop-urile se desfășoară în cadrul a 4 facultăți: Facultatea de Economie și Drept, Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației, Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior” și Facultatea de Medicină.

Pentru studenții de la Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior”, workshop-ul cu tema „Partea nevăzută a unei rezervări la hotel” va avea loc joi, 24.11.2022, în clădirea R, sala 21.

Înregistrarea participării la evenimentele Company Hour, aici: u2b.umfst.ro/events

Concursul Național de Drept Umanitar și Dreptul Refugiaților ,,Nicolae Titulescu”

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, în colaborare cu Înaltul Comisariat O.N.U. pentru Refugiați, Comisia Națională de Drept Umanitar, Centrul de Drept Internațional Umanitar al Armatei, SCP Beatrice Onica-Jarka & Asociații, SIMA – Students in moots association și UN Youth Romania vor organiza, în perioada 8-10 decembrie 2022 la Universitatea Națională de Apărare ,,Carol I” din București, Concursul Național de Drept Umanitar și Dreptul Refugiaților ,,Nicolae Titulescu”.  

Tema eseului este ,,Resetarea Ordinii Mondiale în 2022; Perspective de drept umanitar și dreptul refugiaților” (“2022 Reseting the World Order; Perspectives of IHL and Refugee Law”).

Concursul se adresează studenților de la programele de studii Istorie și Studii de Securitate și este jurizat de specialiști în materie și atestat prin diplome de participare, de merit și premii.

Participarea la concurs se va face pe baza formularului de înregistrare, accesând linkul: http://www.concurstitulescu.ro/formulardeinregistrare/formular_online.php

Formularul trebuie transmis până la data de 21 noiembrie 2022, ora 24:00 pe adresa coordonator@concurstitulescu.ro

Mai multe informații despre tematica concursului și materialele relevante pentru această tematică pot fi accesate pe pagina de Facebook a concursului: https://www.facebook.com/concurstitulescu/

“TEJU COLE’S OPEN CITY” - Dr. Werner Sollors, Henry B. and Anne M. Cabot Professor of English, Emeritus, Harvard University, USA

Werner Sollors este profesor de peste 30 de ani la Universitatea Harvard, SUA. Actualmente este “Henry B. and Anne M. Cabot Professor of English, Emeritus” la Universitatea Harvard si respectiv “Fellow at the Hamburg Institute for Advanced Study”. Studiile sale în domeniile English Studies, African American Studies și respectiv Comparative Literature au avut un impact cu totul neobișnuit prin definirea conceptului de ‘etnicitate’, anticipând numeroase direcții din cultura și societatea occidentală contemporană.

Cărțile sale Beyond Ethnicity: Consent and Dissent in American Culture, Neither Black not White yet Both: Thematic Explorations of Interracial Literature, Ethnic Modernism, The Temptation of Despair, African American Writing: A Literary Approach, Challenges of Diversity: Essays on America, Schrift in Bildenger Kunst/Writing in Fine Arts sunt printre cele mai apreciate și citate în domeniile de cercetare din sfera etnicității. Ele totodată constituie bibliografie obligatorie la disciplinele de studii etnice în învățământul universitar.

          Lucrările sale au fost traduse în portugheză, spaniolă, italiană, poloneză, rusă și bulgară. Actualmente lucrează la o carte despre situri străvechi, Face to Face with Antiquity.

CUM ARĂTA ISTORIA ÎN MODERNITATEA TIMPURIE? Un exemplu: istoria Imperiilor din Orient (1670-1730) - Ioana MANEA, Ph.D

GEORGIUS DE HUNGARIA: 20 DE ANI DE SCLAVIE LA POARTA OTOMANĂ - Marlies Barbara LENZ, M.A.

MEDIEVISTICĂ Ș IARHIVE: CÂTEVA CONSIDERAȚII - Dr.Ioan DRĂGAN

CU GÂNDUL LA PETRU MAIOR: Ce este și ce mai rămâne de studiat la Biblioteca Filialei Academiei din Cluj-Napoca? – Prof.dr. Alin-Mihai GHERMAN