Cuvântul decanului

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureş este o instituţie emblematică a sistemului naţional de învăţământ superior românesc, care asigură pregătirea universitară în domeniul ştiinţelor medicale şi farmaceutice.  

Facultatea de Medicină în Limba Engleză, cea mai tânără structură administrativă din cadrul instituției, plasează în centrul acțiunilor sale formarea viitorului medic cu competențe perfect adaptate  sistemelor sanitare internaționale. Prin cele două programe de studii pe cale le oferă studenților, prin gestionarea cu succes a celor două campusuri din Târgu Mureș și din Hamburg, Facultatea de Medicină în Limba Engleză este un model de succes care îmbină tradiția cu inovația, interacțiunile personale cu exploatarea la maxim a facilităților tehnice moderne și generozitatea cu exigența.

Procesul de pregătire al studenților pe parcursul celor 6 ani de studiu este pe măsura obiectivului nobil final, necesită multă energie și implicare pentru a depăși toate provocările, dar satisfacțiile personale și profesionale ulterioare sunt de neegalat. Dacă la toate aceste elemente descrise anterior mai adăugăm șansa de a întâlni un mediu multicultural, în care experiențele educaționale internaționale se îmbină cu abordarea sistemului educațional românesc, înseamnă că Facultatea de Medicină în Limba Engleză reprezintă o oportunitate de a deveni medici pentru candidații curajoși, motivați, deschiși la nou și care au astfel șansa de a performa în meseria aleasă și pe plan internațional.

Vă așteptăm să vă alăturați facultății noastre și să vă împliniți visele profesionale împreună cu noi!

Decan

Conf. univ. dr. Simona Mureșan