Noutăți despre vaccinarea studenților de la Facultatea de Medicină în Limba Engleză

Studenții Facultății de Medicină în Limba Engleză din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș care doresc să se vaccineze, o pot face prin completarea unui formular din aplicația:

https://covid19.aspms.ro/formular-solicitare-programare-vaccinare-umfst/ .

Prin acest formular, studesnții își pot alege cel mai apropiat centru de vaccinare din județul Mureș sau din țară. Odată înscrise, ei vor fi programați pe platforma de vaccinare (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/) în ziua și ora disponibile la centrul de vaccinare ales.

Studentul programat va primi un e-mail de confirmare cu data dozei inițiale și doza de rapel, ziua, ora și locația centrului de vaccinare. Acesta se va prezenta la centrul de vaccinare în ziua programării cu actul de identitate. Aici se va efectua un triaj medical și va primi un formular de consimțământ informat.

Odată vaccinați, studenții vor fi înregistrați în Registrul electronic național de vaccinare și vor primi o adeverință de vaccinare. Pentru data dozei de rapel, se va primi un mesaj pe telefonul mobil cu data, ora și locația centrului de vaccinare.

Manualul de creare cont în platforma online de programare vaccinare