Oferta educațională a Facultății de Medicină Dentară

Prin oferta sa educațională, Facultatea de Medicină Dentară ocupă un loc important în cadrul general al învăţământului superior din România şi contribuie semnificativ la diversificarea pregătirii de specialitate în domeniu.

 

Oferta educaţională a Facultății de Medicină Dentară

Nivel

Program de studii

Ani de studiu

Nr. credite

Limba de studiu

Licență

Medicină dentară

6

360

LR, LM

Medicină dentară - limba engleză

6

360

LE

Tehnică dentară

3

180

LR

Masterat

Reabilitare orală estetică

1

60

LR

Tehnologii protetice pe implanturi

2

120

LR

Program de studii

acreditat (A)/

autorizat provizoriu (AP)

Repartizare locuri

 

Taxa anuală

 

Buget

Taxă

LR

LM

Medicină dentară

A

40

40

20

9000 RON

Medicină dentară - limba engleza

AP

-

-

30

5000 EURO

Tehnică dentară

A

20

-

10

4000 RON

Reabilitare orală estetică

A

5

 

45

2500 RON

Tehnologii protetice pe implanturi

A

Cursurile pentru specializarea Medicină dentară se desfășoară în trei limbi: română, maghiară și engleză. Facultatea de Medicină Dentară din Tîrgu Mureș, deține un loc aparte, fiind singura cu trei serii de predare din România, atestând caracterul multinațional și multicultural al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie şi acoperind un spectru larg de valori culturale şi experienţe comunitare, cu deschidere către țările Uniunii Europene.
Cei 6 ani de studiu se încheie cu examenul de licență, în urma căruia se obține diploma de licență de doctor medic stomatolog şi dreptul de liberă practică. Pregătirea postuniversitară poate fi continuată prin programe de rezidențiat în şase specialităţi diferite şi prin programe de studii de masterat (Reabilitare orală estetică) sau doctorat.

În cadrul programelor de studii Tehnică dentară şi Tehnologii protetice pe implanturi,  cursurile şi activităţile practice  se desfăşoară în prezent în limba română. Cei 3 ani de studiu ai specializării Tehnică Dentară se încheie cu examenul de licenţă, în urma căruia absolvenţii obţin titlul de licenţiat în tehnică dentară. Finalizarea studiilor de masterat la programul Tehnologii protetice pe implanturi, se încheie cu susţinerea lucrării de disertaţie şi obţinerea titlului de specialist în tehnologii protetice pe implanturi.