Manifestări științifice

Curs de perfecționare în Parodontologie

Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș - Facultatea de Medicină Dentară, împreună cu Grup-ul Educațional în Parodontologie și Implantologie organizează un Curs de perfecționare în Parodontologie

Flyer

Formular de înscriere

 

Curs şi workshop

În data de 14 februarie 2015, sâmbătă, Centrul Integrat de Medicină Dentară va găzdui un curs de parodontologie şi un workshop de implantologie, destinat medicilor dentişti şi studenţilor.
Lectori: Conf. Dr. Ştefan Ioan Stratul şi Dr. Ivo Zerbes.

Detalii

 

Workshop de ergonomie și hands-on de endodonție

Colegiul Medicilor Dentiști Mureș organizează în perioada 13-15 noiembrie 2014 la Târgu Mureș congresul intitulat "Rolul echipei interdisciplinare în stomatologia secolului XXI".
În cadrul acestui eveniment Centrul Integrat de Medicină Dentară va găzdui în data de 15 noiembrie 2014, sâmbătă, un workshop de ergonomie și un curs hands-on de endodonție după următorul program:

intre orele 14:30-15:30
Conf.Dr. Mirella Anghel, Asist.univ.Dr. Cristina Talpoș - Ergonomie
Workshop: Rolul ergonomiei în echipa medic / pacient
2 grupe a câte 10 participanți (medic + asistent)
ântre orele 16:00-18:00
Conf.Dr. Luminița Nica - Endodonție
Tratament și retratament endodontic folosind sistemul Reciproc (VDWGMBh,  München,  Germany).  Obturarea  cu  gutapercă  la  cald  folosind sistemul BeeFill (VDW)

2 grupe a câte 10 participanți
Programul detaliat al congresului

Al V-lea Congres Internațional al ARSW

Disciplina de Pedodonție-Ortodonție din cadrul Facultății de Medicină Dentară UMF Târgu Mureș în colaborare cu Asociația Română de Straight Wire (ARSW), organizează al V-lea Congres Internațional al ARSW. Evenimentul va avea loc la Brașov, în perioada 16-18 Mai 2014.

Program

Broșura

 

Curs practic: Tratamentul Ortodontic Lingual - Hands-On

ASOCIAȚIA ROMÂNĂ DE STRAIGHT WIRE și FIRMA  FORESTADENT organizează cursul practic Tratamentul Ortodontic Lingual - Hands-On, Vineri 25 - Sâmbătă 26 Aprilie 2014 la Centrul Integrat de Medicină Dentară, Str. Marinescu Nr.38 Sala  E27, Târgu Mureș.

Lectori: Prof.Dr. Mariana PĂCURAR, Dr. Alina DALBAN-GĂMULESCU, Dr. Anca OLTEAN
Detalii

Zilele Universității

In cadrul “Zilelor Universitatii” organizate de UMF Tirgu Mures Facultatea de Medicina Dentara va avea ca lectori invitati pe Prof Dr. Ecaterina Ionescu (vice-rector UMF “Carol Davila” Bucuresti) si pe Conf. Dr. Viorica Tarmure (UMF "Iuliu Hatieganu" Cluj-Napoca). Ambele invitate vor sustine conferinte cu ocazia acestui eveniment.

 

Curs de implantologie

Disicplina Morfologia dintilor si arcadelor dentare din cadrul Facultatii de Medicina Dentara organizeaza in perioada 29-30 noiembrie 2013 cursul cu tema "Edentatia unidentara protezata prin implant endoosos", sustinut de Prof. Dr. Emanuel Bratu.

Detalii

 

Seminar de parodontologie clinică

Asociația de Protetică Dentară din Județul Mureș împreună cu Disciplina de Odontologie-Parodontologie din cadrul UMF Târgu Mureș organizează în perioada 11-12 octombrie 2013, la Centrul Integrat de Medicină Dentară, seminar de parodontologie clinică, susținut de Prof. Dr. Francis Louise, Marseille, Franța.

Detalii

 

Curs postuniversitar: Concepte noi în terapia bolilor parodontale

Facultatea de Medicină Dentară UMF Targu Mureș organizează în perioada 17-18 mai 2013 cursul postuniversitar cu tema "Concepte noi în terapia bolilor parodontale" susținut de Prof. Dr. Anton Sculean (Berna, Elvetia), care va avea loc în Amfiteatrul Centrului Integrat de Medicină Dentară și va cuprinde prezentări teoretice și operație live.

Detalii

Curs de inhalosedare

In data de 8 aprilie 2013 între orele 9:00-13:00 va avea loc în Amfiteatrul Centrului Integrat de Medicină Dentară un curs de inhalosedare pentru terapia pacienților cu nevoi speciale.
Cursul organizat de Tehnical Dent va fi susținut de Dr. Anca Călin (București).

 

Curs protetică - Prof Dr. Cees Koster

În data de 18 martie 2013,  ântre orele 8:00 – 12:00, Prof. Dr. Cees Koster din Olanda va susține în Amfiteatrul II al Centrului Integrat de Medicină Dentară cursul cu tema „Planificarea tratamentului protetic pe baza examenului teleradiografic (metoda Slavicek)” pentru studenții din anul VI ai Facultății de Medicină Dentară și medicii rezidenți în specialitatea protetică dentară.

 

Lectori invitați la Zilele UMF Târgu Mureș – Facultatea de Medicină Dentară

În cadrul Zilelor Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș care vor avea loc în perioada 13-14 decembrie 2012 Facultatea de Medicină Dentară va avea ca lectori invitați pe d-na Prof. Dr. Ecaterina Ionescu (UMF “Carol Davila” București) și pe dl. Prof. Dr. Câmpean Radu Septimiu (UMF “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca), care vor susține conferințe cu ocazia acestui eveniment.

 

Curs de estetică dentară

Centrul Integrat de Medicina Dentara UMF Tg Mures gazduieste in data de 16 noiembrie 2012 cursul “O zi de estetica dentara”, organizata de Denta Exim, cu prezentarea restaurarilor dentare directe cu compozite Micerium.

Detalii

 

Simpozion de endodontie

Facultatea de Medicina Dentara Tg Mures impreuna cu SSEM organizeaza in zilele de 2 si 3 noiembrie 2012 Simpozion de endodontie, in cadrul caruia va avea loc editia a II-a a Maratonului de Endodontie.

Detalii

 

Curs postuniversitar

Disciplina de Chrirugie Orală și Maxilo-Facială organizează în perioada 7-8 decembrie 2012 cursul postuniversitar cu titlul „Noi tendințe în managementul complex multidisciplinar – chirurgical, parodontal, endodontic, protetic – al patologiei cavității bucale”, care va avea loc la Centrul Integrat de Medicină Dentară din cadrul UMF Târgu Mureș

Detalii

 

SEMINAR DE PARADONTOLOGIE CLINICĂ
O abordare clinică a rolului major al cunoștințelor teoretice și practice de parodontologie, în practica stomatologică contemporană.
Perioada desfășurării: 1-2 iunie 2012
Locația: Centrul Integrat de Medicină Dentară, Târgu Mureș
Lector: Prof. Dr. Francis Louise
Șeful Catedrei de Parodontologie, director pe  programe superioare de cercetare științifică și vicedecan responsabil cu relațiile internaționale al facultății de medicină dentară, Aix-Marseille Universite, Franța. Lector de renume mondial în domeniul Parodontologiei, Piezochirurgiei și Implantologiei Orale, cu peste 500 de prezentări pe aceste teme în întreaga lume, 57 de publicații internaționale și coautor la 2 tratate de specialitate.

Programul de desfășurare al seminarului se poate descărca de aici

 

 

 

Disciplina de Mediciní£ Dentarí£ Preventiví£ împreuní£ cu Dent-A-America 2000 invití£ toți studenții Facultí£ții de Mediciní£ Dentarí£ sí£ participe în data de 24 mai 2012, începând cu ora 12:00, la o scurtí£ prezentare privind igiena oralí£ și principalele metode și instrumente utilizate în scopul igienizí£rii cavití£ții bucale. Locul desfí£șurí£rii: Amfiteatrul Centrului Integrat de Mediciní£ Dentarí£.