Felvételi 2020: több mint 3800 meghirdetett hely

A 2020/2021-es egyetemi tanévre az alapképzési és mesteri szakokra valamint a doktorandusz képzésben összesen 3828 tandíjmentes és tandíjas helyet hirdet az egyetem. A beiratkozás online rendszerben 2020. július 13-22 között zajlik.

Az érettségizett diákok számára 1367 tandíjmentes; 895, az egyetem költségvetéséből támogatott, valamint 1566 tandíjköteles hely áll rendelkezésre. A tandíjmentes helyek közül az igénylés függvényében a roma nemzetiségű diákoknak 5 helyet (3 az alapképzési, 2 a mesterképzési szakokon), a vidéki líceumok diplomásai számára az alapképzési szakokon 25 helyet biztosítanak.

A felvételi vizsga időpontja az Orvosi, Fogorvosi valamint a Gyógyszerészeti szakok esetében 2020. július 26., lebonyolítása hagyományos (on-site) rendszerben történik a fizikai távolságtartás szabályainak valamint a jelentkezők egészségének védelmére vonatkozó intézkedések szigorú betartásával.

Ebben az évben az Orvosi, Fogorvosi és Gyógyszerészeti Karok keretében működő 4 valamint a 3 éves szakokra (Általános Asszisztensképzés, Balneofiziko-kinetoterápia és Rehabilitáció, Táplálkozástan és Dietetika, Fogtechnikus képzés és Orvosi kozmetika, kozmetikai termékek technológiája) a felvétel az érettségi vizsga átlaga alapján történik. Ugyanazzal az érettségi átlaggal rendelkező jelentkezők esetében a rangsorolásban a középiskolai évek eredményeinek átlagát veszik figyelembe.

A Petru Maior Mérnöki és Információs Technológia Karon, Gazdasági és Jogi Karon valamint a Tudomány és Bölcsészeti Karon működő szakokon meghirdetett helyekre a rangsorolás az érettségi vizsga átlaga alapján történik.

A 2020/2021-es egyetemi tanévre érvényes  beiskolázási számok itt érhetők el.

A felvételivel kapcsolatos egyéb információk a https://adminfo.umfst.ro/ platformon találhatók meg.