Hírek és újdonságok a 2023-as felvételivel kapcsolatosan a Gyógyszerészeti Kar alapképzési programjaira!

A felmérés módszertana, tematikája és könyvészete:

A. Gyógyszerészképzés esetében a jelentkezők sorrendjét a felvételin elért pontszámaik alapján az alábbiak szerint határozzák meg: A felvételi végső érdemjegye = 90% az írásbeli vizsga (teszt) érdemjegye + 10% az érettségi vizsga érdemjegyeinek átlaga.

Az írásbeli vizsgát szerves kémiából írt rácsteszt képezi, mely 100 “feleletválasztós” kérdésből áll 5 válaszlehetőséggel. A 100 kérdésből 50 kérdést az új „Szerves kémia tesztkérdések” könyvből választanak ki és 50 kérdést a felvételi bizottság helyben állít össze. Minden tesztkérdés egy helyes válaszos lesz.

A felvételi időpontja: 2023 július 23.

A tematika és a könyvészet megtalálható:

https://adminfo.umfst.ro/wp-content/uploads/2022/11/Tematica-si-bibliografie-admitere-2023-chimie-organica-Farmacie.pdf

B. Orvosi kozmetika, kozmetikai termékek technológiája képzés esetében a jelentkezőket a felvételin szerzett érdemjegyük alapján rangsorolják, az következők szerint: A felvételi végső érdemjegye = 80% az írásbeli vizsga (teszt) érdemjegye + 20% az érettségi vizsga érdemjegyeinek átlaga.

Az írásbeli vizsgát biológiából írt rácsteszt képezi, a vizsgabizottság által összeállított 50, “első látásra” típusú kérdésből áll (10 egy helyes válaszlehetőséggel, 40 két helyes válasz lehetőségével).

A felvételi időpontja: 2023 július 23.

A tematika és a könyvészet megtalálható:

https://adminfo.umfst.ro/wp-content/uploads/2022/11/tematica-si-bibliografie-admitere-2023-biologie-Medicina-Medicina-Dentara-2.pdf

C. az Orvosi Kémia és Technológiai Kémia szakokra a jelentkezők rangsorolása az alábbiak szerint történik: a felvételi végső érdemjegye = 60% a IX-XI osztályok jegyeinek átlaga + 40% a kémiából szerzett jegyek átlaga (IX és X, illetve IX, X, XI osztályokban szerzett jegyek, a jelentkező profiljától függően). A fenti alapképzési programokra szerveznek előfelvételit, melynek részleteit időben közzéteszik.

 

További információkért a felvételi lebonyolítását illetően keressék a https://adminfo.umfst.ro oldalon a Felvételi 2023 menüpontot.