Felvételi felkészítő tanfolyamok a gyógyszerészeti és az orvosi kozmetika és kozmetikai termékek technológiája alapképzési szakokra jelentkezőknek

A Marosvásárhelyi "George Emil Palade" Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem 2023. január-május/június időszakban felvételi felkészítő tanfolyamokat szervez.

A Gyógyszerésztudományi Kar egészségügyi képzési programjaira jelentkezőknek lehetőségük lesz részt venni az alábbi képzéseken:

- szerves kémia felkészítőn a gyógyszerészetire való felvételhez;

- biológia felkészítőn az orvosi kozmetika és kozmetikai termékek technológiája szakra való felvételhez.

 

A kurzusok online zajlanak a Zoom platformon keresztül: pregatire-admitere.umfst.ro (részletek a

Reguli și recomandări részben).

A képzési lehetőségekről, a kurzusok témáiról és az órarendről részletes információ érhető el itt: pregatire-admitere.umfst.ro

A felkészítők a következőképpen zajlanak:

• Szerves Kémiából – román nyelven, 2023.01.21-től

• Szerves Kémiából – magyar nyelven, 2023.01.22-től

• Biológiából – román nyelven, 2023.01.14-től

• Biológiából – magyar nyelven, 2023.01.15-től

 

Információk a 2023-as felvételi vizsgáról:

• Az MOGYTTE-re felvételizők tájékoztatására szolgáló platform a

admininfo.umfst.ro , kibővült új információkkal a tematikával és a bibliográfiával, valamint a 2023-as évtől érvényes értékelési módszerekkel kapcsolatosan.

• A marosvásárhelyi „George Emil Palade” Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem felvételi versenyt szervez az egészségügyi szakok képzési programjaira 2023. július 23-án.

Gyógyszerészképzésre jelentkezők sorrendjét a felvételin elért pontszámaik alapján az alábbiak szerint határozzák meg: A felvételi végső érdemjegye = 90% az írásbeli vizsga (teszt) érdemjegye + 10% az érettségi vizsga érdemjegyeinek átlaga.

Az írásbeli vizsgát szerves kémiából írt rácsteszt képezi, mely 100 “feleletválasztós” kérdésből áll 5 válaszlehetőséggel. A 100 kérdésből 50 kérdést az új „Szerves kémia tesztkérdések” könyvből választanak ki és 50 kérdést a felvételi bizottság helyben állít össze. Minden tesztkérdés egy helyes válaszos lesz.

Orvosi kozmetika, kozmetikai termékek technológiája képzés esetében a jelentkezőket a felvételin szerzett érdemjegyük alapján rangsorolják, az következők szerint: A felvételi végső érdemjegye = 80% az írásbeli vizsga (teszt) érdemjegye + 20% az érettségi vizsga érdemjegyeinek átlaga.

Az írásbeli vizsgát biológiából írt rácsteszt képezi, a vizsgabizottság által összeállított 50, “első látásra” típusú kérdésből áll (10 egy helyes válaszlehetőséggel, 40 két helyes válasz lehetőségével).