TDK-TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIA

A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség által szervezett Tudományos Diákköri Konferencia avagy TDK, immáron 29. alkalommal kerül megrendezésre május 11-14. között a marosvásárhelyi Kultúrpalotában.

A marosvásárhelyi TDK jelenleg az egyedüli olyan esemény az erdélyi orvosképzésben, ahol a hallgatók magyarul mutathatják be tudományos munkáikat az orvosi, fogorvosi és a gyógyszerészeti szakterületeken belül. Fontosnak tartjuk, hogy a diákok már az egyetemi évek alatt bekapcsolódjanak a tudományos kutatásba, amely nemcsak a versenyszellemet táplálja a diákokban, hanem fejleszti előadókészségüket, és alkalmat teremt tudományos kérdések megvitatására.

Délutánonként a programot nemzetközileg is elismert professzorok színesítik, szakemberek tudományos előadásait díjmentesen hallgathatják hozzáértők és laikusok egyaránt. Az egyetem hallgatói továbbá magyar nyelvű műhelymunkákon vehetnek részt, melyek által gyakorlati készségeket sajátíthatnak el.

Az esemény keretén belül az orvosok és gyógyszerészek számára regisztrációs díj ellenében lehetőség nyílik akkreditációs pontok szerzésére, az asszisztensek számára díjmentesen.

További tudnivalók: https://tdk.mmdsz.ro/.