25. Tudományos Diákköri Konferencia (TDK)

2018. március 21-24. között 25. alkalommal kerül megrendezésre a Tudományos Diákköri Konferencia a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség (MMDSZ) szervezésében.

A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség (MMDSZ) 1993 óta minden évben megrendezi a Tudományos Diákköri Konferenciát, amely az egyedüli olyan rendezvény az erdélyi orvosképzésben, ahol a hallgatók anyanyelvükön, magyarul mutathatják be tudományos munkáikat, és mérhetik össze kutatásaik eredményeit az orvosi, fogorvosi és a gyógyszerészeti szakterületeken belül.

Idén 320 dolgozat érkezett be, külföldi illetve hazai diákok részéről, és több mint 1000 diákot érintő programsorozattal készültek a szervezők. A Konferencia nemzetközi méretűvé nőtte magát azáltal, hogy a helyi diákok mellett a magyarországi egyetemek orvostanhallgatói is bemutatják dolgozatukat. Az esemény színvonalát emelik az erdélyiek mellett a határon túli meghívott előadók érdekfeszítő bemutatói, előadásai. A konferencia során az ülésszakokon bemutatásra kerülő munkák mellett a programot színesítik nemzetközileg is elismert professzorok, szakemberek tudományos előadásai, számos workshop, és kulturális műsorok.

A TDK fejleszti a diákok előadókészségét, vitakészségét, felkészít a szakdolgozat megírására és megvédésére; mindemellett hosszú távon az erdélyi magyar tudományos élet, illetve orvosképzés erőforrásainak jelentős alapjául szolgálhat.

<link fileadmin materiale anunturi tdk_2018_program_hu.pdf external-link-new-window>A TDK programja

<link https: tdk.mmdsz.ro external-link-new-window>A TDK honlapja