Resurse electronice - ANELISPLUS

Resurse electronice - ANELISPLUS

Informare acces restrâns Clarivate Analytics - Web of Science

Contractul de acces pentru bazele de date cu Anelis Plus s-a încheiat la data de 12 iunie 2020.
Unele edituri au ales sa închidă accesul până la semnarea urmatorului contract. 
În acest context, la Clarivate Analytics accesul este posibil doar la articolele publicate pâna la data de 31.12.2018, deoarece aceasta este data până la care s-a achiziționat accesul perpetuu.
Licitatia pentru viitorul contract are termen de depunere data de 13 iulie 2020.
Daca doriti să evaluați activitatea de cercetare, puteti căuta în secțiunea "Author search".
Veti gasi toate articolele publicate de un autor, cu citarile aferente, indicele H, însă nu este posibilă accesarea articolelor publicate dupa 31.12.2018.
De asemenea, puteti accesa Profil Intitutional de pe platforma Enformation - acces mobil, in tab-ul "Raport evaluare" și să solicitați raportul cu articolele dvs.

===========================================================================================

Prin consorţiul ANELISPLUS (Asociaţia Universităţilor, Institutelor de Cercetare – Dezvoltare şi Bibliotecilor Centrale Universitare din România), UMFST G.E. Palade din Târgu Mureş are acces la urmatoarele resurse electronice de informare şi documentare (baze de date/ platforme fulltext şi baze de date bibliografice şi bibliometrice) :

•    ScienceDirect Freedom Collection, Elsevier (acces și arhive curente).  https://www.sciencedirect.com/
Platforma de cercetare ScienceDirect oferă acces în text integral la peste 25% din informaţia apărută la nivel global în domeniile ştiinţelor exacte şi umaniste, tehnologiei şi medicinei. Este considerată de unii specialiști cea mai importantă resursă informaţională academică a zilelor noastre şi cuprinde revistele publicate de grupul editorial Elsevier.

•    SpringerLink Journals, Springer.  https://link.springer.com/
Platforma SpringerLink oferă acces cu text integral la reviste străine ştiinţifice de cercetare. Este una din cele mai utilizate resurse electronice de documentare ştiinţifică din lume şi de la noi din ţară. Cuprinde reviste și cărți de specialitate editate de Springer-Verlag, Kluwer Academic Publishers, Urban and Vogel, Steinkopff și Birkhäuser. 

•    Clarivate Analytics (Web of Science, Journal Citation Report, Derwent Innovations Report) http://apps.webofknowledge.com/WOS_GeneralSearch_input.do?product=WOS&search_mode=GeneralSearch&SID=D2T7Nalntnq4nsYRHkc&preferen
Cea mai cunoscută bază de date disponibilă pe această platformă online este Web of Science Core Collection, bază de date bibliografică și bibliometrică, cuprinzând în principal reviste științifice, conferințe și cărți.
În România sunt accesibile rezumatele articolelor a peste 12.200 de reviste științifice și 160.000 de conferințe științifice din 256 de discipline.
Journal Citation Reports este autoritatea recunoscută pentru evaluarea ISI a jurnalelor științifice, creată în colaborare cu prestigiosul Institute for Scientific Information din Philadephia, SUA. Este o bază de date bibliometrică, cuprinzând date despre reviste științifice și conferințe cotate în urma procesului de selecție și curare.
Derwent Innovations Index este o bază de date bibliografică și bibliometrică, cuprinzând brevete știinţifice. Disponibilă pe platforma Web of Science, cuprinde date despre peste 18 milioane de brevete și invenţii înregistrate din 40 de ţări, inclusiv România, din 1963 și până în prezent.

•    PROQUEST Central  https://search.proquest.com/central/
PROQUEST este o resursă multidisciplinară care acoperă peste 175 de domenii, inclusiv de afaceri, știință și tehnologie, medicină și sănătate, literatură, societate și cultură, artă, istorie, religie, calculatoare, educație. 

•    Scopus, Elsevier https://www.scopus.com/search/form.uri?display=basic
Scopus este cea mai mare bază de date bibliografică și bibliometrică (bază de date cu rezumate bazata pe citări).
Ea utilizează ca instrument de evaluare Indicele Hirsch, care permite evaluarea autorilor și instituțiilor academice în baza raportului dintre articolele publicate și numărul de citări primite.
Prin abonamentul la Scopus beneficiem de:
Identificarea rapidă a articolelor relevante dintr-un anumit domeniu
Identificarea de autori, rapid și cu acuratețe
Identificarea vizibilității unui autor

•    Wiley Journals https://onlinelibrary.wiley.com/
Wiley Online Library găzduiește cea mai extinsă colecție multidisciplinară din lume a resurselor online, care acoperă domenii ca: științele vieții, medicină, științe fizice, științe sociale și umaniste

•    Nature Journals  https://mathscinet.ams.org/mathscinet/
Nature este un apreciat săptămânal științific, al Nature Publishing Group (NPG). Lansat în anul 1869, misiunea declarată a acestuia încă de la început a fost să dezvolte publicațiile, să examineze oportunitățile provenite din apariția noilor tehnologii și să ajute la creșterea audienței cititorilor săi. Nature Publishing Group publică 140 de reviste (din care 88 cu factor de impact ISI) și baze de date online din domeniile: știintele vietii, stiinte fizice, stiinte applicate si medicină clinică

•    Ovid-LWW Premier Journal Collection Plus  https://www.ovid.com/product-details.13456.html
Colecția cuprinde o combinație exclusivă de 23 de reviste premium, reviste clinice relevante și extrem de citate pentru cercetarea lor, publicate de editura Lippincott Williams and Wilkins, una dintre cele mai importante surse de informații medicale, asistență medicală și știință în domeniul sănătății

•    Cambridge Journals  https://www.cambridge.org/core
Cambridge Journals este o colectie multidisciplinară de 380 de reviste stiintifice recenzate (peer-reviewed) din diferite domenii, editate de prestigioasa editură Cambridge University Press

•    Science Direct – arhive naționale
•    SpringerLink – arhive
•    Clarivate Analytics – arhive

•    Cărți electronice


ACCES:
-    din reţeaua UMFST  Târgu Mureş sau prin acces mobil (din afara instituției), prin autentificare pe baza de cont și parolă:  www.e-nformation.ro sau www.anelisplus.ro

===========================================================================================

Wiley Backfiles Portofolio

Aceasta platformă permite accesul la articole din publicații care acoperă gama completă de științe: tehnice, medicale, de afaceri, științe umane și științe sociale, începând cu Vol. 1, Nr. 1, până în 1998.

Aceste cercetări timpurii, au un impact semnificativ asupra cercetărilor și descoperirilor actuale, iar biblioteca oferă acces la acest tip de fișiere online, deoarece statisticile dezvăluie că există un grad înalt de utilizare al acestora și numeroase citări.

Informații despre importanța utilizării acestui tip de informații, ca sursă esențială pentru cercetători și studenți, regăsim aici:

http://images.news.wiley.com/Web/WileyEnterprise/%7B42463f24-a1d1-40c5-ba8e-fc5cd278a83f%7D_Infographic.pdf?elq_mid=37868&elq_cid=19807731&utm_campaign=24480&utm_source=eloquaEmail&utm_medium=email&utm_content=Email-LIBM-EMEA_Backfiles-Frontfiles-Romania_R76ME

Accesul este disponibil local, pe baza IP-urilor instituționale.

Acces:

https://secure.wiley.com/Romania-Wiley-Backfiles?elq_mid=37868&elq_cid=19807731&utm_campaign=24480&utm_source=eloquaEmail&utm_medium=email&utm_content=Email-LIBM-EMEA_Backfiles-Frontfiles-Romania_R76ME

==================================================================================

În conformitate cu contractul încheiat cu consorțiul Anelis Plus, în perioada iunie 2019-iunie 2020 se va furniza accesul la platforma Cambridge Journals:
http://www.anelisplus.ro
https://www.cambridge.org/core

Accesul este disponibil local, pe baza IP-urilor instituționale, și de la distanță (acces mobil).
Crearea contului de acces mobil se poate face urmând instrucțiunile disponibile la adresa http://www.info-edu.ro/activare-cont-cambridge.php.